måndag 7 november 2016

Jag skriver i dina ord!

Vi ska under veckorna 45-50 arbeta med poesi och låttexter. Arbetsområdet är kallat Jag skriver i dina ord! och är en del av en tävling med samma namn. Tävlingen går ut på att du ska komponera en egen text utifrån en valfri dikt eller låttext.Under arbetsområdet kommer du också att få möta en författare, Torgny Karnstedt. Han kommer till skolan torsdagen den 1 december.

Nedan finns tävlingsreglerna:

TÄVLINGSREGLER

Bidraget ska bestå av en egen valfri typ av text, skriven utifrån en redan existerande dikt eller låttext. Du kan ta ut svängarna rejält! Du kan leka och plocka isär texten du utgår ifrån, parodiera den, argumentera med den om du tycker att den är dålig – eller låta den inspirera dig till att skriva något helt eget och annorlunda.
Bidraget ska vara skrivet på svenska och får vara max 6 000 tecken inklusive blanksteg. Ange vilken text du har utgått ifrån. Bidraget får vara skrivet av fler än en författare, men behandlas då som ett bidrag. Endast ett bidrag per deltagare.
En jury från varje landsända – norr, syd, öst och väst – kommer att nominera två bidrag var till finalen i Göteborg. Av de åtta finalbidragen utser en ny jury tre vinnare som traditionsenligt får motta sina priser på Forum för poesi och prosas säsongsavslutning i Göteborg i maj 2017.
Deadline är 26 februari. 
Lycka till!

Under dagens lektion inleder vi vårt arbetsområde genom att arbeta med frågorna nedan:

1. Vad är poesi?

2. Vilken är skillnaden mellan en dikt och en låttext?

Vi ska också läsa en krönika av Lukas Ernryd med titeln Hundarna ger henne något som jag aldrig någonsin kan ge.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar