Om oss

Om oss
Vi som skriver på denna sida är Jenny, lärare i svenska och historia, samt elever som går på Wendesgymnasiet år 1-3 i Kristianstad.
 
Om tävlingsbidraget
Syftet med bloggen är att skapa en gemensam samlingspunkt men också en sida dit föräldrar kan vända sig för att se vad det är vi gör under våra lektioner i svenska och historia.
 
Genom bloggen får vi in delar av de övergripande mål och riktlinjer som Läroplanen för gymnasieskolan slår fast. Vi får också möjlighet att arbeta med delar av kunskapskraven i svenska och historia.
 
Jenny ansvarar för att lägga upp planeringar, instruktioner och uppgifter. Eleverna reflekterar, utvärderar och publicerar alster. Det som publicerar på bloggen är sådant som vi gjort själva alternativt material som ur copyright-hänseende är ok att publicera och dela. Tillsammans hjälps vi åt att undvika plagiering. Detta genom kontinuerliga diskussioner om källor och om hur man kan omarbeta och bearbeta andras material.
 
Text om varför vi bör vinna och om vad vi lärt oss kommer inom kort att publicera.

1 kommentar:

  1. Hej!
    Jag heter Emma Nilsson och arbetar på ett gymnasium i Västerås. Jag kom in på er blogg och fick se ert arbete med noveller i svenska 3. Det såg roligt ut och jag tänkte använda lite av ert material i min undervisning. Jag undrar dock vilka noveller ni använde er av? Jag tenderar själv att fastna i de gamla vanliga som jag har kört förut. Vore skoj med någonting nytt. Om ni vill dela med er av detta så får ni gärna skriva ner namnet på novellerna och skicka till emma.nilsson@skola.vasteras.se.

    Tack för en inspirerande blogg!

    SvaraRadera