tisdag 3 november 2015

BA1b - Läsning och lässtrategier i fokus

Välkomna tillbaka från lovet! Jag hoppas att ni har haft det bra!

Vi ska nu fortsätta med skönlitterär läsning och de flesta av er var under vecka 43 på biblioteket för att  låna eller reservera en bok. En del av böckerna som reserverades har nu kommit. Gå gärna inom biblioteket och hämta upp dem. Vart det någon av er som missade att låna en bok är det följande som gäller:

Du ska kolla igenom sidorna 46-53 i Barnbokskatalogen och välja ut en av de titlar som där presenteras. Låna/reservera den valda titeln på biblioteket. Barnbokskatalogen kan du få låna av mig.
Vad ska vi då göra under de kommande veckorna?
Jo, vi ska mer intensivt arbeta med skönlitterär läsning och olika lässtrategier. Lässtrategierna kan man använda före, under och efter sin läsning och de är en hjälp för att komma vidare i en läst text. Till varje lektion ska du ha din roman med dig så att du kan använda den i ditt arbete med de olika strategierna. Under i stort sett varje lektion kommer vi att samtala, skriva och läsa.

I dokumentet, som du når via länken nedan, ser du kopplingen till det centrala innehållet men också vad som förväntas av dig:Inga kommentarer:

Skicka en kommentar